Je bent je autosleutel kwijt, wat nu?

Een erg vervelende situatie waar niemand op zit te wachten is dat je je autosleutel bent kwijtgeraakt. Wat moet je doen? In dit artikel gaan we dieper in op deze situatie en geven we handige tips om jouw sleutel terug te vinden of een alternatief plan voor het openen van je auto te maken. Lees dus snel verder om erachter te komen welke stappen jij kunt ondernemen!

Als je je autosleutel kwijt bent

Als je je autosleutel kwijt bent, is het belangrijk om rustig te blijven. Probeer eerst of je de sleutel ergens in huis kan vinden. Als je de sleutel niet vindt, is het tijd om na te denken over wat je nu moet doen.

Er zijn een aantal opties als je je autosleutel kwijt bent. Je kan bijvoorbeeld een reserve sleutel laten maken door een slotenmaker. Dit is wel iets duurder dan wanneer je de sleutel gewoon had laten maken bij de garage. Als je geen reserve sleutel hebt, kan je ook proberen opnieuw in te breken in je auto. Dit is echter illegal en we raden dit af. Een andere optie is om contact op te nemen met de autodealer en te vragen of zij een vervangende sleutel kunnen leveren. Dit is meestal wel mogelijk, maar kan soms ook duur zijn.

Hoe je een vervangend sleuteltje kunt aanvragen

Als je jouw autosleutel kwijt bent, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk een vervangend sleuteltje aan te vragen. Dit kan bij de dealer of bij de automaker zelf. In sommige gevallen kan je ook terecht bij een erkende slotenmaker.

Om een vervangend sleuteltje aan te vragen heb je meestal je kentekenbewijs en/of registratiecertificaat nodig. Het is ook mogelijk dat je eerst een afspraak moet maken. Vervolgens wordt het nieuwe sleuteltje met een speciale code opgestuurd of je moet langskomen om het op te halen. In sommige gevallen is het ook mogelijk om het sleuteltje direct mee te nemen.

Wanneer je een vervangend sleuteltje aanvraagt, let dan goed op de kosten die hieraan verbonden zijn. Soms worden er administratieve kosten in rekening gebracht en in sommige gevallen kan het ook zo zijn dat je een nieuw slot of een alarm moet aanschaffen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *