Taxus Baccata

De Taxus Baccata is een sterke, groenblijvende haag. Deze haag heeft een luxe uitstraling en behoort bij de coniferen.  Taxus Baccata is een makkelijke plant om te vermeerderen en daarom zeer geschikt voor de hedendaagse tuin. De Taxus baccata kent vele voordelen, lees hier alles over deze haagplant.

Taxus baccata bevat de actieve stof – taxine. Deze stof geeft alle delen van Taxus Baccata zijn bijzondere smaak en geur. De bladeren en vruchten smaken naar nootmuskaat, het schijfje van de vrucht zelfs naar anijs.

Taxus Baccata wordt in Nederland ook wel bekend als Taxusklokje of Berckmansia. Dit omdat de blaadjes van deze haagplant lijken op klokjes die je in de winter buiten in een klokje ziet hangen.

Taxus baccata word is afkomstig uit Noord-Amerika en is in Europa vrijwel algemeen. De Taxus Baccata komt in hele dunne takken voor die een soort witte of lichte berkebast (schors) behouden na de bladverkleuring.

Taxus baccata kan maximaal 30 meter hoog worden en is een buitengewoon snel groeiende haag. Taxus baccata staat er om bekend dat ze goed sterkte en uithouding hebben. Dit is omdat de haagplant wel 20 jaar oud kan worden, bijvoorbeeld Taxus baccata ‘Fastigiata’ .

De haagplant Taxus baccata is verkrijgbaar in diverse soorten. Zo heeft iedere soort z’n eigen vorm en afwijkende kleur van de bladeren, waardoor er veel mogelijkheden zijn om een mooie tuin te creëren met Taxus baccata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *