Overzicht Landelijke dagbladen

Wil jij nou een overzicht landelijke dagbladen? Tegenwoordig is er aan het aantal oplage niet meer af te lezen hoe populair een krant is. Dit komt doordat veel mensen de krant ook digitaal lezen, losse artikelen via social media worden gelezen en komen dus veel minder snel met een papieren krant in aanraking.

Er zijn een aantal landelijke kranten die erg populair zijn. Elk van deze landelijke kranten hebben hun eigen identiteit.

Zo heb je het AD, het algemeen dagblad. Dit een landelijke krant, maar heeft zijn eigen regionale edities.¬†Deze landelijke krant is een zogenaamd dagblad. Dit betekent dat er maar een beperkt aantal pagina’s per week wordt uitgeprint en opgedeeld in de verschillende regio’s van Nederland.

De telegraaf is de grootste krant in Nederland en dus ook de populairste. Dit komt mede door het entertainmentgehalte. Sport krijgt erg veel ruimte, maar ook criminaliteit en showbizz. Het AD en de telegraaf zijn een soort van concurrenten.

De Volkskrant is groot in de Randstad en hiermee direct een landelijke dagblad. De Volkskrant is vernoemd naar wat de krant voorstelt, het volk. Deze krant is een kwalitatief goede krant met veel betrouwbare informatie.

De Trouw is opgericht door achttien journalisten uit Den Haag. Zij waren destijds ontevreden over de krant waar ze werkten, namelijk het Algemeen Handelsblad. De Trouw is een goede kwaliteitskrant met veel aandacht voor Nederland en ook Europa.

Parool is een landelijke kwaliteitskrant gericht op Amsterdam.¬† Dit is een gebied waar veel nieuwsgierigheid leeft. Bestuurszaken, het bedrijfsleven en de politiek krijgen er maar liefst zo’n dertig procent van de ruimte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *