Wat is een bekende Nederlander?

Wat is een bekende Nederlander of beroemdheid? In principe is dit een Nederlander die op de een of andere manier bekend is in of via de media. Meestal gaat het om Nederlanders die geïnteresseerd zijn in media zoals roddelbladen en tv-programma’s. Meestal zijn dit zangeressen, acteurs, presentatoren, soapseries, realityshowsterren en videobloggers/YouTubers

Niet alle beroemdheden staan ​​bekend om hetzelfde beroep dat ze uitoefenen. De categorie BN’ers is onder te verdelen in verschillende subcategorieën. Er zijn veel verschillende Nederlandse beroemdhedengroepen.

De meest bekende categorie van beroemdheden zijn muzikanten. Zangers, zangeressen en bands. Dit zijn artiesten die te horen en te zien zijn op radio en televisie. Natuurlijk worden niet alle zangers in Nederland meteen beroemdheden. Wanneer uw muziek op de radio wordt afgespeeld en wanneer u wordt uitgenodigd om op tv op te treden. Hieronder vallen ook de winnaars van tv-zangwedstrijden zoals Voice of Holland, X-factor, Idols, bloed, zweet en tranen, etc.

Vloggers en Youtubers zijn de nieuwe bekende Nederlanders. Sinds de opkomst van social media hebben we te maken met social influencers. Mensen die iets doen op sociale media zoals Instagram, YouTube en Facebook geven hun veel volgers. Het zijn voornamelijk videoblogs over de meest uiteenlopende onderwerpen. De vlog van een social influencer over mode, de vlog van een andere social influencer over games. Anderen zijn gewoon videoblogs over hun leven. Vooral onder jongeren zijn deze social influencers echte beroemdheden. In vergelijking met televisie kijken jongeren steeds vaker naar shows en vlogs op YouTube.

De populariteit en bekendheid van beroemdheden is afhankelijk van leeftijd en smaak. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is de bekendheid van een bekende Nederlander zeker leeftijdsgebonden. De meeste mensen kennen muzikanten en presentatoren. Social influencers zijn slechts een klein deel, vooral jongeren. Smaak is ook een grote factor. Iedereen is anders en heeft zijn of haar eigen favorieten. De een vindt hem een ​​geweldige muzikant, de ander vindt het misschien helemaal niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *